ShippingWatch

Sovcomflot gennemfører sjælden arktisk rejse

Ledsaget af en atomdrevet isbryder har det russiske tankrederi Sovcomflot i en konvoj med tre skibe gennemført turen langs Nordøstpassagen som de første så sent på året.

Foto: Sovcomflot

Tre russiske skibe, heriblandt Sovcomflots tankskib Shturman Ovtsyn, har som de første så sent i vintersæsonen gennemført en rejse via den arktiske Nordøstpassage. Skibene blev ledsaget af det atomdrevne isbryderfartøj Let Pobedy.

Konvojens vestgående rejse var ifølge Sovcomflot unik i arktisk navigation, fordi en sådan tur ikke tidligere er gennemført så sent på året i slutningen af december og begyndelsen af januar.

Northern Sea Route Nordøstpassage Sovcomflot 6

Turen fandt sted under komplekse isforhold. Især i forbindelse med passagen af Det Østsibiriske Hav, oplyser Sovcomflot.

Lav oliepris har taget livet af arktisk shippingrute

Rederiets shuttle-tanskib Shturman Ovtsyn indgår i en serie på tre specialbyggede arktiske skibe på hver 42.000 dwt. bestilt af Sovcomflot og på lange kontrakter med olieselskabet Gazprom Neft. Skibene skal transportere råolie hele året rundt og ned til minus 45 graders kulde fra Yamal-halvøen i Sibirien til Murmansk.

Sovcomflot i hus med finansiering til to isskibe

Sovcomflot har købt 11 skibe i tredje kvartal

Russisk isbryder sætter nordøst-rekord

Nordic Bulk har masser af appetit på Arktis

 

 

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere