ShippingWatch

Søren Skou: Der kommer ikke ubemandede containerskibe i min levetid

Det er usandsynligt, at man vil se store, ubemandede Maersk Line-containerskibe i løbet af de kommede årtier. Det vurderer CEO for Maersk Group Søren Skou i et interview med Bloomberg.

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Det bliver ikke Maersk Line, der kommer til at gå forrest med udviklingen mod ubemandede handelsskibe i fremtiden.

Topchef i Maersk Group Søren Skou afviser fuldstændig i et interview med Bloomberg, at fænomenet er relevant for Maersk Line foreløbigt eller kunne blive en realitet i CEO'ens levetid. Søren Skou er i dag 53 år.

"Selvom teknologien udvikler sig, tror jeg ikke, at vi vil få tilladelse til at sejle rundt med 400-meter lange containerskibe, som vejer 200.000 tons uden nogle mennesker om bord. Jeg tror ikke, at det vil være noget, der vil drive effektiviteten, ikke i min tid," siger Søren Skou til Bloomberg.

Maersk har beskæftiget sig med autonome skibe i regi hos Svitzer, der har udviklet en mindre slæbebåd, der kan drives ubemandet. Men den udvikling vil altså ikke sprede sig til containersegmentet.

"Det er ikke en hjørnesten i vores strategi," siger Søren Skou.

Kina vil åbne verdens største testzone for ubemandede skibe

Her er regeringens bud på ny maritim vækstplan

Rolls-Royce overvejer at sælge sin nødlidende marinedivision

Forsiden lige nu

Ultrabulk utilfreds med resultat for 2017

Et underskud er utilfredsstillende, når forretningsmodellen lægger op til altid at kunne få profit, lyder det fra Ultrabulks ledelse efter et underskudsgivende 2017. I år bliver bedre.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere