ShippingWatch

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Foto: Daniel Hjorth

Lauritzen Fonden lægger 10 mio. kroner til vækst over de kommende to år.

Det melder fonden ud mandag i forbindelse med erhvervsminister Brian Mikkelsens (K) fremlæggelse af en ny vækstplan for den maritime branche i Danmark.

"Lauritzen Fonden udspringer af et af Danmarks ældste rederier, J. Lauritzen og er derfor forankret i det blå og maritime Danmark. Shipping er vores største eksporterhverv, og Danmark har altid været en stolt søfartsnation – og det skal vi værne om. Derfor håber jeg, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger Inge Grønvold, direktør for Lauritzen Fonden i en meddelelse om bidraget til vækst.

Fondens bevillinger vil gå til maritim kompetenceudvikling og uddannelse, men også andre områder, fremgår det af meddelelsen.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere 

Her er regeringens bud på ny maritim vækstplan 

Maersk vil have flere skibe under dansk flag 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs