ShippingWatch

Singapore i ny salgsrekord af bunkerolie

Selv om Singapore har skærpet kontrollen med leverandører af bunkerolie, er der aldrig solgt så store mængder som i 2017.

Foto: Hong Lam Marine

Singapore har i 2017 og for tredje år i træk cementeret sin position som verdens største bunkerhavn med et rekordstort salg af skibsbrændstof.

Det er samtidig sket i et år, hvor Singapore som den første havn har indført en række kontrolmetoder og obligatorisk brug af de de såkaldte mass flow meters, der skal sikre, at rederne modtager den korrekte mængde bunkerolie.

Sådan vil Singapore sikre sin status som maritimt hub 

Nye tal fra Maritime and Port Authority of Singapore (MPA) viser, at der i 2017 er solgt i alt 50,6 mio. ton bunkerolie.

Tre af de 10 største bunkerselskaber har i 2017 mistet deres licens til at sælge bunkerolie i Singapore, skriver Reuters, der citerer en unavngiven oliehandler for, at flere forventes at forlade markedet i indeværende år.

Sentek Marine & Trading var i 2017 Singapores største leverandør målt i mængder efterfulgt af Petrochina International.

Andre selskaber som Ocean Bunkering Services, en del af Hin Leong Group i Singapore, har bebudet en udvidelse af sin bunkerflåde med yderligere fem fartøjer.

Derfor virker kontrol med bunkerleverandører i Singapore

Bunkerpriser drives op af omfattende kontrol med leverandører 

Singapore skyder flere millioner i styrket LNG-bunkering

Ibia roser straf til bunkerselskab i Singapore 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs