ShippingWatch

Ibia roser straf til bunkerselskab i Singapore

Bunker-sammenslutningen Ibia roser Singapores havnemyndigheder for at suspendere svindlere fra den store bunkerhavn og arbejder sammen med spillere i Singapore videre på at lukke huller for bunkersnyd.

Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Det er godt nyt for industrien, når havnemyndighederne i Singapore, MPA, suspenderer bunkerselskaber, der ændrer på de systemer, som skal sikre den rette levering, når der tankes bunker i havnen.

Ibia er overbevist om, at MPA vil fortsætte med at straffe og modvirke uregelmæssigheder i området"

Ibia i en meddelelse
Som det for nylig skete med Panoil Petroleum, der blev frataget sin licens som bunkerleverandør i den store bunkerhavn, fordi der var blevet pillet ved selskabets masseflowmetre, som bruges til at kontrollere, at skibene får den aftalte mængde brændstof.

"Ibia er overbevist om, at MPA vil fortsætte med at straffe og modvirke uregelmæssigheder i området, så Singapores ry som en af verdens ledende og mest pålidelige bunkerhavne," skriver organisationen i en meddelelse.

 

Men MPA kan ikke sikre rederier og leverandører af bunker fuldstændig. Når brændstoffet skal transporteres fra olieterminaler i Singapore og til bunkertankskibe, kan der være variationer i mængden af volumen. Og det falder uden for MPA's jurisdiktion, skriver Ibia.

"Bunkertankskibene skal acceptere den leverede volumen, som terminalerne har registreret, og Ibia har fået at vide, at skibe udstyret med masseflowmetre har oplevet uoverensstemmelser, som er ufordelagtige for operatørerne af bunkerskibe."

Derfor samarbejder Ibia nu med flere forskellige aktører i industrien om at lukke det "betydelige smuthul" i Singapore, skriver organisationen.

Bunkerselskab mister licens efter mistanke om snyd

Ny bunkerformand opfordrer branchen til at afsløre fusk

Næsten halvdelen af Singapores bunkerpramme klar til kontrol

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere