ShippingWatch

Danske Bank: Stena står over for et hårdt 2018

I en vurdering af den svenske rederigruppe Stenas regnskab for tredje kvartal peger Danske Bank på, at Stena står over for et udfordrende 2018, hvor især to risici spiller ind.

Foto: Stena AB

Stenas regnskab for tredje kvartal var mærket af det dårligere tankmarked og det fortsat pressede offshoremarked.

Problemerne vil fortsætte igennem 2018, vurderer Danske Bank i en analyse af regnskabet.

"Da vi forventer, at gearingen vil øges yderligere i 2018, ser vi en øget risiko for yderligere pres på raterne (...) I S&P's downside-scenarie vil gearingen stige til en faktor 7,5 for en længere periode. Vi ser en risiko for det som følge af kombinationen af en svagere drillingmarked og stigende bunkerpriser (som vil gøre det svært for færge-forretningen at opretholde de nuværende marginer) og et svensk boligmarked på vej mod afmatning," skriver Danske Bank.

Rederigruppen omsatte i tredje kvartal i år for 8,08 mia. svenske kroner, mens det i den tilsvarende periode sidste år var 9,13 mia. svenske kroner.

Indtjeningen dalede også i perioden til et resultat på 1,02 mia. svenske kroner fra 1,39 mia. svenske kroner i tredje kvartal 2016.

Stena AB har udover det tre store shippingsegmenter; færgeoperation, offshore drilling og shipping også aktiviteter inden for blandt andet ejendomme.

Tankskibe trækker ned i Stena-gruppen

Stena Bulk ændrer organisationen og udpeger to nye direktører

Stena AB's overskud gik tilbage i 2016

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere