ShippingWatch

Stena AB's overskud gik tilbage i 2016

Særligt offshoreforretningen gav problemer i 2016 for shippinggruppen, som kommer ud af året med et reduceret overskud i forhold til 2015.

Foto: Stena Line

Den svenske shippinggruppe Stena AB har fået et markant lavere resultat i 2016, hvor især offshoreforretningen har voldet problemer.

Overskuddet før skat lander på 2,2 mia. svenske kr. mod et plus på 4,5 mia. svenske kr. i 2015. Omsætningen og driftsresultatet falder desuden i forhold til året før, viser årsregnskabet for 2016.

Stena AB dækker over aktiviteter inden for færgerederier, tank og offshore, mens gruppen også investerer i ejendomme.

Efter et usædvanligt godt år i 2015, var sidste år en anelse sværere for det familieejede konglomerat.

Det var særligt offshoreforretningen med Stena Drilling i spidsen, som trak ned. Efter længere tid med lav oliepris gik investeringerne stort set i stå i oliebranchen, og det kan ses på bundlinjen. I alt giver offshoreaktiviteterne et samlet underskud på 937 mio. svenske kr.

2016 var imidlertid også et svært år i shipping. Stenas shippingforretning dækker over tankrederiet Stena Bulk og tonnageudbyderen Stena Roro samt selskaberne Stena Teknik og Northern Marine Management. De forretningerne giver et samlet minus på 379 mio. svenske kr.

Langt bedre går det for koncernens kronjuvel, færgerederiet Stena Line, som driver 38 roro- og ropax-skibe på 20 ruter i det nordlige Europa. Her lyder overskuddet på 730 mio. svenske kr.

Der er samtidig milliardoverskud i flere af Stena AB's investeringsselskaber, som blandt andet dækker over en betragtelig ejendomsportefølje.

Wedellsborg indstiller historisk roro-service på Atlanten

Stena RoRo sætter rollen som købmand på pause

Stena Bulk overtager hele Stena Weco

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere