ShippingWatch

Shippingbank kortlægger selskaber med gældsproblemer

DNB Markets har oplistet de lån, der forfalder i olieservice- og shippingsektoren i løbet af de næste to år. Mange store lån er misligholdte, skriver Sysla. Det gælder blandt andet Seadrill.

Foto: Seadrill

Ligesom norske Siem Offshore, der mandag bad sine banker om yderligere hjælp med at afdrage et millardstort obligationslån, så har en række andre selskaber i olieservice- og shippingsektoren også problemer med gælden, skriver det norske medie Sysla.

DNB Markets og kreditstrateg Magnus Vie Sundal har oplistet lån, der forfalder inden for olieservice og shipping i de næste to år.

Her er de fem største obligationslån, som forfalder næste år, allerede misligholdte ifølge analytikeren. Han peger på følgende selskaber:

  • Sea Trucks Group Limited (3,6 mia. norske kr.)
  • Latina Offshore Ltd (2,4 mia. norske kr.)
  • Seadrill Ltd (1,8 mia. norske kr.)
  • North Atlantic Drilling (1,5 mia. norske kr.)
  • General Exploration Partners Inc (1,4 mia. norske kr.)

DNB Markets vurderer dog ikke, at det aspekt kommer til at give nogen overraskelser eller frygt i markedet, da det allerede er kendt, at flere store obligationslån risikerer ikke at blive tilbagebetalt.

Mandag lød det fra offshorerederiet Siem Offshore, at rederiet beder sine banker om hjælp til blandt andet at reducere afdragene på gælden samt andre ændringer i låneaftalerne for obligationslånet på i alt 1,3 mia. norske kr. Tidligere på året ønskede rederiet at forlænge løbetiden med to år.

Siem beder sine banker om hjælp

Endnu et rigselskab søger om konkursbeskyttelse

Medie: Ingen vil købe Fredriksens Seadrill

 

Forsiden lige nu

Ultrabulk utilfreds med resultat for 2017

Et underskud er utilfredsstillende, når forretningsmodellen lægger op til altid at kunne få profit, lyder det fra Ultrabulks ledelse efter et underskudsgivende 2017. I år bliver bedre.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere