ShippingWatch

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Foto: Crop af DXR/CC BY-SA 4.0

Norske Siem Offshore sætter nu sin lid til bankerne, som rederiet har bedt om henstand på låneaftaler. De seneste år har flere konkurrenter rundt om Siem måtte gå den tunge vej til banken, og det samme gælder i dag for Siem.

I en meddelelse oplyser rederiet, at man har bedt sine banker om hjælp. Blandt andet ønsker Siem en reduktion i afdragene på gælden og andre ændringer i låneaftalerne, fremgår det.

Det skal hjælpe rederiet til at stå imod den årelange nedtur, som ser ud til at trække endnu længere ud, noterer rederiet.

Samtidig overvejer Siem andre alternativer for at komme igennem krisen. Det indebærer bl.a. et salg at rederiets kabellæggerforretning Siem Offshore Contractors GmbH. Her er rederiet i forhandlinger med en potentiel køber, men der er endnu ikke kommet noget konkret ud af forhandlingerne, skriver Siem.

Udover en ny aftale med bankerne foreslår rederiet en ny aftale med ejerne af to norske obligationslån. Her skal ejerne sige ok til at veksle deres obligationer til kurs 80 i nye konvertible obligationer med en løbetid på fem et halvt år. Renten på det nye lån skal være på to pct. og til en konverteringskurs på tre norske kr.

I begyndelsen af året fremlagde Siem en plan for netop samme obligationslån på i alt 1,3 mia. norske kr., hvor man ville forlænge løbetiden i to år.

Store underskud

I årets første ni måneder har Siem haft en samlet underskud på 113,6 mio. dollars mod et underskud på 17,9 mio. dollars i perioden i 2016.

I det seneste regnskab var det heller ikke en optimistisk ledelse, der skulle redegøre for tallene. Markedet i Nordsøen var endnu mere volatilt i kvartalet, lød det.

"Selskabet tror, at de næste 12-18 måneder vil fortsætte med at være en meget udfordrende periode for industrien for offshore supply-skibe globalt på grund af overudbuddet af skibe og en relativt lav boreaktivitet," skrev ledelsen.

Siem Offshore aflyser lysglimt i offshore

Subsea 7 rygtes i salgsforhandlinger med Baker Hughes

Kristian Siem: Konkurs bør føre til udskiftning i toppen

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere