ShippingWatch

Torben Janholt tilbage som CEO i tørlastrederi

Tidligere CEO i J. Lauritzen Torben Janholt har fået en ny post som chef i et tørlastrederi.

Danske Torben Janholt er blevet CEO for det Oslo-noterede tørlastrederi Pioneer Marine, der er registreret på Marshall Islands og har haft hovedkontor i Singapore.

Den tidligere CEO for J. Lauritzen og formand for Danske Rederier skal stå i spidsen for rederiet, der driver en flåde på i alt 16 tørlastskibe fordelt på 14 handysize, en handymax og en supramax.

Torben Janholt havde egentlig først sagt nej tak 

Torben Janholt har siddet i bestyrelsen for Pioneer Marine siden 2013, samme år som han forlod J. Lauritzen, men bliver nu også en del af den daglige ledelse.

"Vi er glade for at få Torben Janholt ansat i en udvidet rolle som CEO. Han kommer med omfattende viden om Pioneer, og hans erfaring med ledelse i industrien er der ingen paralleller til," siger Bradley Dietz, der er independent director i Pioneer Marine, i en meddelelse.

Selskabet har samtidig udnævnt en ny CFO, som er Korinna Tapaktsoglou.

J. Lauritzen navigerer efter at tingene ikke bliver bedre 

Janholt: Dansk shipping sejler mod gylden fremtid 

Torben Janholt fortsætter inden for shipping 

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs