ShippingWatch

Nordic Bulk Carriers får russisk kul-aftale

Rederiet Nordic Bulk Carriers har indgået aftale med Arctic Mining Company om transport af kul via Nordøstpassagen, skriver flere medier.

Foto: Nordic Bulk Carriers

Danskbaserede Nordic Bulk Carriers har indgået aftale med det russiske selskab Arctic Mining Company om transport af kul via Nordøstpassagen.

Aftalen betyder, at Nordic Bulk Carriers panamax-skibe med en kapacitet på 76.000 dwt vil transportere 30 mio. ton kul årligt fra Tairmyr Halvøen i Rusland.

"I dag har vi underskrevet en vigtig aftale for den videre udvikling af både Nordøstpassagen og Ruslands arktiske område. Det kan skabe økonomisk vækst flere steder, blandt andet ved at åbne for fuld udvikling af hele regionen uden at skulle løse logistiske problemer, bygge havne og udvikle Nordøstpassagen," siger Vadim Bugaev, der er generaldirektør i Arctic Mining Company.

Nordic Bulk Carriers begyndte i 2010 at sejle på Nordøstpassagen. Siden da voksede den generelle aktivitet på den alternative sørute, men i 2015 dykkede transporten til det laveste niveau i fem år.

Det har dog ikke haft den store betydning for mængderne hos Nordic Bulk Carriers, fortalte rederiet i juni 2016 til ShippingWatch.

"Det er desværre en udbredt misforståelse, at vi ikke længere opererer i Arktis. Vi sætter faktisk nye rekorder hvert år for mængden af last, vi sejler ind og ud af Arktis. Vi har dog set en ændring i transportmønstrene, som betyder, at vi beskæftiger skibene på en anden måde end for 4-5 år siden. Arktis er fortsat en vigtig del af forretningen, som vi er meget optimistiske omkring," sagde CEO Mads Boye Petersen.

Nordic Bulks ejer øger overskud i tredje kvartal 

Pres på Nordic Bulk Carriers' amerikanske ejer  

Nordic Bulk har masser af appetit på Arktis 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs