ShippingWatch

Koreansk shippingkæmpe vil sælge tørlastdivision

Trængte Hyundai Merchant Marine (HMM) er i dialog med kapitalfond om salg af sin tørlastdivision, bekræfter konglomeratet i børsmeddelelse torsdag.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Det hårdt trængte sydkoreanske shippingkonglomerat Hyundai Merchant Marine (HMM) er i dialog med kapitalfonden Hahn & Company om salg af hele sin tørlastflåde for næsten 500 millioner dollars.

Det bekræfter Hyundai i en børsmeddelelse torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters, efter at Korea Economic Daily tidligere på dagen og med unavngivnekilder havde skrevet, at den koreanske shippingkæmpe overvejede et salg af tørlastdivisionen for 497 millioner dollars.

Hyundai skriver i sin børsmeddelelse, at selv om der pågår samtaler, er der endnu ikke truffet en endelig beslutning.

Både Hyundai Merchant Marine og Hanjin Shipping, Sydkoreas to største shippingkonglomerater, er i store økonomiske vanskeligheder og begge faldt som sten på børsen i Seoul i sidste måned, efter at Hanjin Shipping fik sænket sin kreditvurdering af Korea Ratings (Fitch Rating, red.).

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

I går onsdag faldt Hyundai-aktien 17 procent til det laveste i 12 år på spekulationer om, hvorvidt koncernen tvinges i betalingsstandsning, fordi den har svært ved at overholde låneaftaler med banker i kraft af gruppens enorme gæld. Største kreditor er udviklingsbanken Korea Development Bank, skriver Financial Times.

Sydkoreas regering, Hyundai og Hanjin, har tidligere afvist spekulationer om en sammenlægning af de to konglomerater.

Sydkoreas shippingkæmper i frit fald

Korea pumper milliarder i kriseramt shipping

Forlydender om endnu en asiatisk container-fusion

 

Forsiden lige nu

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere