ShippingWatch

Korea pumper milliarder i kriseramt shipping

En ny fond finansieret af private og statslige banker stiller over 1,2 milliarder dollars til rådighed for at hjælpe Sydkoreas nødlidende skibsværfter og rederier.

Foto: Hanjin

Den sydkoreanske regering vil etablere en ny fond med i alt 1,2 milliarder dollars, der skal støtte landets nødlidende rederier og værfter. Det skriver flere asiastiske medier.

Kommercielle interessenter vil bidrage med halvdelen af fondens midler, mens 40 procent finansieres af Korea Development Bank, Export-Import Bank of Korea samt Korea Trade Insurance Corporation. De sidste 10 procent vil komme fra shippingselskaber.

Analyse: Koreanske redere fanget i containerfælden

Sydkoreas to store skibsværfter, Hyundai Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, kører med massive tab efter faldet i nye ordrer både på skibe og offshore.

Også landets to største shippingkonglomerater, Hanjin Shipping og Hyundai Merchant Marine, er i vanskeligheder.

Sydkoreas shippingkæmper i frit fald

Koreansk værftsgigant går milliardtab i møde

Sydkoreas storværft polstrer sig ved at sælge aktier

 

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere