ShippingWatch

Golar LNG får ny topchef

Tankrederiet Golar LNG skifter topchef for at fokusere mere på vækst. Den nye CEO kommer til fra et australsk konsulenthus med fokus på energisektoren. Analytikere roser chefskiftet.

Tankrederiet Golar LNG, som sejler med flydende naturgas, har fået ny topchef.

Selskabet har ansat Iain Ross som ny CEO. Han afløser Oscar Spieler, som dog bliver i selskabet i en rådgivende rolle, oplyser Golar LNG.

Årsagen til rokaden skyldes, at Oscar Spieler nu har opfyldt sin opgave med at sikre leveringen af FLNG-fartøjet Hilli Episeyo.

Iain Ross kommer til fra det australske konsulenthus WorleyParsons, hvor han har haft ansvaret for en række energiprojekter.

"Med 34 års bred erfaring inden for industri og geografi og et fokus på bæredygtig vækst så bidrager Iain med stærke lederegenskaber på tværs af strategiske, tekniske, kommercielle og relationelle discipliner," lyder det i en meddelelse.

Analysehuset Clarksons Platou roser udnævnelsen, som bliver betraget som et skridt mod at blive en vækstvirksomhed.

Petronas først i mål med FLNG-eksport

Golar LNG fik mindre underskud i tredje kvartal

Golar LNG øjner bedre marked trods tab

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere