ShippingWatch

Petronas først i mål med FLNG-eksport

Det malaysiske selskab Petronas bliver den første i verden til at eksportere LNG fra en flydende produktionsenhed, FLNG, skriver Reuters. Dermed slår Petronas andre spillere, herunder Shell, i FLNG-kapløbet.

PRESSEFOTO/PRIMAGAZ
Foto: PRESSEFOTO/PRIMAGAZ

Olieselskabet Petronas fra Malaysia bliver den første i verden til at eksportere flydende naturgas, LNG, fra en flydende produktionsenhed.

Petronas er ifølge Reuters i færd med at fylde LNG på tankskibet Seri Camellia ud for Borneo fra en såkaldt FLNG, der producerer og opbevarer LNG til tankning på skibe.

Når skibet er lastet og sejler om et par dage, vil Petronas være først i mål i kapløbet om at tanke verdens første LNG produceret på en af de flydende enheder.

Det malaysiske selskab slår dermed andre spillere i markedet, herunder Shell, som satser på LNG med det 12 mia. dollars dyre fartøj Prelude FLNG i Australien.

Verdens største lng-skib bliver arbejdsløst

Drewry: Her er årets 10 bedste shippingaktier

Golar LNG fik mindre underskud i tredje kvartal

Höegh LNG holdt kursen i tredje kvartal

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere