ShippingWatch

Cosco klar med milliardinvestering i tank

Tankdivisionen af Cosco vil udvide sin flåde med investeringer for 1 mia. dollars, skriver TradeWinds. Investeringerne vil ske i skibe, der kan leveres mellem 2019 og 2020.

BW Shipping
VLCC-tanker fra BW Shipping Foto: BW Shipping

Tankdivisionen Cosco Shipping Energy Transportation, der er en del af den store kinesiske shippinggruppe Cosco Shipping, vil investere i en flådeudvidelse med i alt 1 mia. dollars.

Flådeudvidelsen vil ske med levering af de nye skibe mellem 2019 og 2020, og alle skibene skal bygges på kinesiske værfter, skriver TradeWinds.

"Selskabet er statsejet og vil ikke få problemer med at skaffe finansiering til nybygninger," siger en kilde til avisen.

Investeringen på 1 mia. dollars vil ifølge avisens oplysninger blive fordelt på otte VLCC'ere med option på flere, tre suezmax-skibe, fem LR2-tankere og et par LR1-tankskibe.

Cosco bestiller nye gigantiske tørlastskibe

Vale og Cosco indgår milliardaftale om store tørlastskibe

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere