ShippingWatch

Nordic Tankers i beskedent plus i 2015 med færre skibe

Med en væsentlig reduceret flåde fik Nordic Tankers et beskedent plus på 17.000 dollars i i 2015. Ledelsen i det Triton-ejede kemikalierederi betegner året som et turn around. (Rettelse: overskuddet var forkert i den første udgave).

KORREKTION: ShippingWatch skrev tirsdag morgen, at Nordic Tankers fik et nettooverskud på 17 mio. dollars. Det korrekte tal er 17.000 dollars.

Efter flere år med betydelige underskud fik det kapitalfondsejede (Triton, red.) Nordic Tankers et lille plus på 17.000 dollars mod et underskud året før på godt 27 mio. dollars. Det fremgår af årsregnskabet for Nordic Tankers LuxCo.

I løbet af 2015, som ledelsen beskriver som et turn around år, har rederiet reduceret sin flåde betydeligt fra 99 ejede, indchartrede og kommercielt opererede skibe til 65 kontrollerede skibe.

Udviklingen skyldes primært ophør af et pool-samarbejde med en partner i Sydøstasien, hvor partnerens i alt 16 skibe forlod Nordic Tankers' flåde i sommeren 2015. Samtidig solgte rederiet i alt fem skibe, der ikke var en del af den fremtidige kerneforretning, skriver ledelsen i regnskabet.

Svensk kapitalfond poster millioner i Nordic Tankers

I forbindelse med frasalget har Nordic Tankers forudbetalt lån for 43,9 mio. dollars, og rederiet har i alt reduceret sin gæld på knap 31 mio. dollars gennem billaterale aftaler med sine långivere.

Omsætningen i 2015 i Nordic Tankers, der har hovedsæde i København, udgjorde 159,7 mio. dollars mod 210,7 mio. dollars året før.

Nordic Tankers har sammen med britiske Borealis Maritime etableret et nyt selskab med en flåde af isforstærkede kemikalietankskibe i Østersøen og i det nordvesteuropæiske marked. Det nye selskab, Crystal Nordic A/S er et selvstændigt selskab med hovedsæde i København med Jan Eghøj, nuværende chef for Global Operations i Nordic Tankers, som CEO.

Crystal Nordic ejes ligeligt mellem Nordic Tankers og Embarcadero Maritime (Borealis Maritime) og kontrollerer en flåde af 15 isklassede 1A1B kemikalietankskibe på 4.000-11.400 dwt fra de to ejere, og som årligt foretager omkring 600 sejladser.

For 2016 forventer ledelsen i Nordic Tankers et bedre resultat end året før. Rederiet vurderer, at det har et tilstrækkeligt kapitalberedskab i 2016 til selv at klare sine forpligtelser uden støtte fra aktionæren.

Kapitalfonden Triton overtog i 2012 Nordic Tankers og Herning Shipping og lagde efterfølgende de to selskaber sammen.

Nordic Tankers og Crystal får grønt lys af EU

Nordic Tankers etablerer nyt rederi med britisk partner

Nu begynder Nordic Tankers at vise sorte tal

Nordic Tankers varsler optur i 2015

Triton om Nordic Tankers: Ting tager tid

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere