ShippingWatch

Nordic Tankers og Crystal får grønt lys af EU

Nordic Tankers og Borealis Maritimes joint-venture, Crystal Nordic, der skal sejle isklassede kemikalietankskibe gennem Arktis, har fået EU-Kommissionens godkendelse. Crystal Nordic får hovedsæde i København og dansk CEO.

Nordic Tankers og Borealis Maritime har fået EU-Kommissionens accept af deres joint-venture, Crystal Nordic, der skal sejle kemikalier i Arktis. Kommissionen vurderer, at der ikke er konkurrencemæssige problemer i, at de to selskaber sammen skaber et nyt kemikalietank-rederi, der skal operere en flåde af isklassede og rustfri stålskibe i Arktis.

Det skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelse.

"EU-Kommissionen konkluderer, at den foreslåede operation ikke vil give anledning til konkurrencemæssige bekymring, givet de moderate markedspositioner i tramp shipping-sektoren, der følger af operationen," skriver EU-Kommissionen.

Nordic Tankers etablerer nyt rederi med britisk partner

Det amerikanske investeringsselskab KKR & Co finansierer joint-venture-selskabet, der efter planen skal have hovedkontor i København og drive 15 isklassede 1A/1B kemikalietankskibe i størrelsen 4.000 til 11.000 dwt, som for øjeblikket drives af Nordic Tankers og Crystal Pool.

Skibene skal drives under den danske tonnageskattelov og ventes at optage samarbejdet i indeværende kvartal, nu da godkendelsen er faldet på plads.

Crystal Nordic får Jan Eghøj, nuværende chef for Global Operations i Nordic Tankers, som CEO.

Crystal Nordic vil blive ejet ligeligt mellem Nordic Tankers og Embarcadero Maritime (Borealis Maritime). De to selskaber forventer, at Crystal Nordic vil være klar til start i løbet af første kvartal 2016 Bl.a. vil Borealis Maritimes kommercielle aktiviteter blive flyttet fra kontoret i Helsinki til det danske hovedkontor, når samarbejdet går i gang, og alle ansatte her vil blive tilbudt nye stillinger i det nye rederi.

CEO i Nordic Tankers: Nu får vi den nødvendige størrelse

Nordic Tankers varsler optur i 2015

Ex-storaktionær i Nordic Tankers får fængselsstraf

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere