ShippingWatch

Største tank-ordrebog siden 2007

Antallet af nybygninger i VLCC og LR1 er det højeste niveau siden 2007. Det skriver Tradewinds.

Ikke siden 2007 har der været flere nybygninger i ordre inden for VLCC og LR1. Det skriver Tradewinds på baggrund af data fra skibsmægleren EA Gibson.

Hvor der i 2014 blev indgået 171 kontrakter på nye tankskibe, var antallet i 2015 oppe på 358 nye råolie- og produkttankskibe. Det inkluderer 60 VLCC'ere, hvilket er næsten dobbelt så mange som de 34 bestilte VLCC'ere i 2014.

Selvom de høje rater i tankmarkedet således tiltrækker mange nye spillere, er der stadig et stykke til ordrebogens størrelse i 2007, hvor 431 nybygninger blev bestilt.

"Det skal nok komme igen. Det gør det altid"

VLCC-rater krydser igen magisk grænse

Rusland producerer olie som i sovjettiden

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere