ShippingWatch

Saudiarabisk tankgigant øger VLCC-flåden

Det saudiarabiske tankrederi Bahri har underskrevet en kontrakt med sydkoreansk værft på op mod ti store tankskibe, oplyser selskabet. Dermed nærmer tankflåden sig 50 skibe.

Foto: Euronav

Den saudiarabiske tankgigant Bahri, National Shipping Company of Saudi Arabia, opruster endnu en gang sin tankflåde med op mod ti VLCC'ere, skriver selskabet i en meddelelse.

Rederiet har underskrevet en kontrakt med det sydkoreanske værft Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI) på fem VLCC'ere med option på yderligere fem. Skibene vil blive leveret i løbet af 2017 og med kapacitet på 300.000 dwt hver.

"Underskrivelsen af disse kontrakter er en kontinuerlig fornyelse af den nuværende flåde for at møde behovene hos lokale og globale markeder," skriver Bahri, der først vil oplyse om de finansielle detaljer i aftalen senere hen.

Kontrakten lander midt i et lukrativt marked for transport med råolie, hvor spotraterne for de store råolietankere i sidste uge ramte det højeste niveau i fem år eller siden 1. kvartal 2010 takket være markant charteraktivitet med høj produktion på de asiatiske raffinaderier. Selv ikke det seneste tids prishop på olie har dæmpet rateudviklingen, skrev finanshuset Morgan Stanley i en markedsrapport tirsdag.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Med de nye skibe nærmer Bahris tankflåde sig de 50, herunder 41 VLCC'ere såfremt optionerne udnyttes samt fem produkttankere og en enkelt floating storeage facility. Bahri indgik i juni sidste år en fusion med Vela Marine International, hvilket var med til at hæve rederiets nettoresultat i årets første kvartal med 104,5 procent til omkring 398,98 millioner riyal eller omkring 739,5 millioner kroner.

For nylig underskrev rederiet en ti-årig aftale med sydkoreanske S-Oil Corporation om at sejle råolie fra Den Arabiske Golf og Det Røde Hav til raffinaderier i Onsan i Sydkorea.

Det vil ifølge Bahri betyde en ekstra årlig omsætning på minimum 250 millioner riyal.

Saudiarabisk tankgigant får kæmpekontrakt

Arabisk opkøb skaber ny VLCC-gigant

Arabiske Bahri går ind i tørlast

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere