ShippingWatch

Saudiarabisk tankgigant får kæmpekontrakt

Det saudiarabiske tankrederi Bahri har mere end fordoblet indtjeningen i årets første kvartal, og rederiet offentliggør i samme ombæring en kæmpekontrakt om at transportere råolie på supertankere fra den Arabiske Golf til Sydkorea.

Foto: Euronav

Saudiarabiens National Shipping Company of Saudi Arabia (Bahri) har netop lukket en gigantaftale om at transportere råolie på VLCC supertankere fra Den Arabiske Golf til raffinaderier i Sydkorea. Meddelelsen kommer samtidig med, at rederiet kan præsentere et mere end fordoblet nettoresultat for første kvartal 2015.

Bahri kom ud af årets første kvartal med et nettoresultat på 398,98 millioner riyal, omkring 739,5 millioner kroner, mod et nettoresultat på 195,1 millioner riyal i samme periode sidste år. Det er en stigning på hele 104,5 procent, skriver rederiet i en regnskabsmeddelelse.

Den positive udvikling skyldes primært, at Bahris flåde er vokset fra 17 VLCCere til 31, fem produkttankere og et enkelt floating storage facility efter fusionen med Vela Marine International i juni sidste år. Flåden har været fuldt beskæftiget i første kvartal 2015.

Derudover peger Bahri på de nuværende tårnhøje spotrater på olietransporter som en væsentlig faktor.

Rederiet har endvidere underskrevet en ti-årig aftale med sydkoreanske S-Oil Corporation om at sejle råolie fra Den Arabiske Golf og Det Røde Hav til raffinaderier i Onsan i Sydkorea. Det kommercielle arbejde ventes at begynde i tredje kvartal 2015, hvor rederiet samtidig regner med at mærke effekten af det nye samarbejde.

Den ekstra årlige omsætning fra samarbejdet vil løbe op i minimum 250 millioner riyal, lyder det fra rederiet.

Arabisk opkøb skaber ny VLCC-gigant

Arabiske Bahri går ind i tørlast

Platou: Libyens olieproduktion kan hjælpe tankmarkedet

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere