ShippingWatch

Monjasa-ejere trækker sig fra den daglige ledelse

De to ejere af bunker- og olieselskabet Monjasa, Anders Østergaard og Jan Jacobsen, trækker sig fra den daglige ledelse i selskabet. Anders Østergaard flytter til Dubai, skriver Fredericia Dagblad.

De to ejere og stiftere af bunker- og tankvirksomheden Monjasa med hovedsæde i Fredericia, Anders Østergaard og Jan Jacobsen, trækker sig begge fra den daglige ledelse i selskabet.

Det oplyser Anders Østergaard i et interview med Fredericia Dagblad.

Anders Østergaard, der flytter til Dubai med sin familie i begyndelsen af 2015, og Jan Jacobsen bliver fremover direktører for Monjasa Holding.

Monjasa-udbrydere bag nyt bunker-selskab

"Vi tager et skridt væk fra den daglige drift, så vi kan koncentrere os om at konsolidere vores forretning. Det er gået stærkt de seneste år, og nu skal vi have mere fokus på at konsolidere os frem for at ekspandere. Det får vi frigjort tid til, når vi træder et skridt op i organisationen," siger Anders Østergaard til avisen.

Ny adm. direktør i Monjasa A/S bliver virksomhedens salgschef Ricky Kenbjerg.

ShippingWatch har forsøgt at indhente kommentarer fra Anders Østergaard og Jan Jacobsen. Sidstnævnte er på ferie, mens Anders Østergaard gennem sin pressetalsmand i Monjasa A/S oplyser, at han træffes efter weekenden.

Bemærkelsesværdig vækst

Anders Østergaard og Jan Jacobsen stiftede Monjasa i 2002, og virksomheden er især siden 2009 vokset i et bemærkelsesværdigt højt tempo.

Monjasa Holding, der ejer datterselskabet Monjasa A/S og driver udover hovedaktiviteten, levering og salg af skibsbrændstof, bunkers, også hotelskibe til offshoreindustrien gennem sit selskab C-bed.

Monjasa Holding kom ud af 2013 med et resultat efter skat på 193,1 mio. kroner mod 115.2 mio. kroner i 2012. Et rekordresultat, oplyste ledelsen i forbindelse med offentliggørelse af regnskabet i maj, hvor resultatet blev betegnet som over forventningerne.

Omsætningen udgjorde i 2013 godt 11,8 mia. kroner, hvilket også er en fremgang fra året før, da omsætningen udgjorde godt 8,5 mia. kroner. Til sammenligning udgjorde omsætningen for fem år siden, i 2009, knap 1,8 mia. kroner, mens bundlinien viste et nettooverskud på godt 20 mio. kroner.

Monjasa: Derfor vil vi ind i LNG

Monjasas flåde talte ved udgangen af 2013 i alt 24 skibe, der på vegne af gruppen transporterer og leverer bunkerolie, mod 16 skibe året før. Monjasa-gruppen har i dag fysiske operationer i Vestafrika, De Forenede Arabiske Emirater, Østersøen og Skandinavien.

MonjasaØstergaard.jpg

"Jeg har lovet, at jeg ikke vil blande mig i den daglige drift, men Mellemøsten er et stort vækstområde for os, og fra Dubai dækker vi også vores aktiviteter i Afrika. Vi planlægger at åbne kontor i Angola i nærmeste fremtid, så der er masser at arbejde med for mig på strategisk niveau i området," siger Anders Østergaard (foto) til Fredericia Dagblad. Han agter i øvrigt også at passe sin post som bestyrelsesformand i Fredericia Teater fra Dubai, skriver avisen.

 

Monjasa vil vokse mere i nichemarkeder

Monjasa Holding ud af 2013 med rekordresultat

Dansk bunkeropkomling udvider i Frankrig

Monjasa på vej med stor asiatisk vækst

Monjasa: Vi skal bruge kapital til vækst

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere