Monjasa-udbrydere bag nyt bunker-selskab

Et nyt internationalt bunkerselskab med hovedsæde i Dubai og Houston har set dagens lys. Tre af de fire partnere er tidligere Monjasa-ansatte. Penge fra et af de mest betydende danske rederier står bag.
Foto: Endofa
Foto: Endofa
AF TOMAS KRISTIANSEN

Fire partnere, de tre af dem med rødderne i Monjasa, er i færd med at opbygge et internationalt bunker-selskab med hovedsæde i Dubai og Houston.

De tre ex-Monjasa ansatte, Allan Frost, Mads Uldall Borggaard og Babak Shahbaz, er placeret i virksomhedens Dubai-kontor, mens den sidste, Kenn Søndergaard, står for driften fra Houston. Virksomheden, Endofa Energy, blev formelt etableret i november sidste år, og har allerede ti medarbejdere, der tilbyder fysisk bunkering ved den vestafrikanske kyst fra Cape Town i syd til Thema I nord, samt fungerer som bunker-trader I andre dele af verden.

”Vi oplever allerede rigtig god opbakning, ikke mindst fra danske kunder. Vi har fokus på gasolie, som bl.a. offshore-industrien, FPSOere og supplyskibe efterlyser. Kunderne sætter pris på, at der er kort vej fra tanke til handling, og at vi agerer hurtigt, når der skal træffes beslutninger,” siger Kenn Søndergaard til ShippingWatch.

 

Han har selv en fortid inden for danske rederier som Poulsen samt Dannebrog og har boet i Storbritannien og Thailand og de seneste fem år I Danmark, Tyskland og USA. Kenn Søndergaard er gift med den ene af arvingerne til Knud Lysgaard og den for nyligt afdøde skibsreder Vitta Lysgaard, der opbyggede tankrederiet Herning Shipping. Og det er ikke mindst midler herfra, der har været med til at gøre den nye virksomhed mulig.

Likviditet påkrævet

”Der skal likviditet og gode kreditter til for at kunne gøre sig i bunkershandel. Vi har opbakning fra private investorer og er derfor startet op med en fornuftig kapital,” siger han.

Endofa Energy regner med at få en omsætning på omkring 100 mio. USD det første år, men der er allerede planer om at udvide aktiviteterne og købe endnu et bunkerskib.

”Vi har allerede fået henvendelser fra folk, der synes, at vi har et interessant set-up. Senere i år eller næste år forventer vi at starte op et nyt sted, sandsynligvis i Sydamerika eller Golfen

Endofa køber pt olien lokalt i Vestafrika og på kontinentet.

Dubai-selskab vil styrke nordisk bunkersalg 

OW Bunker lancerer nordisk netværk

Dansk bunkerselskab ind i olieeventyr i Asien 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også