Torm skyder til vejrs på børsen – er steget over 360 pct. på 15 måneder

Rederiet Torm venter en endnu større indjtening i 2023, efter et år der gav rekordstort overskud. Investorerne er begejstrede.
Foto: Carsten Lundager / Torm
Foto: Carsten Lundager / Torm

Tankrederiet Torm satte rekord på bundlinjen sidste år, efter krigen i Ukraine satte voldsomt gang i efterspørgslen på olie og sendte raterne i vejret.

Det er også blevet bemærket blandt investorerne, som har handlet aktiekursen op med over 360 pct. siden begyndelsen af 2022.

Meget tyder dog på, at rederiet langt fra er færdigt med at tjene penge.

Indtjeningen har været båret frem af krigen mellem Rusland og Ukraine, der har betydet, at Europa har måttet importere olie længere væk, hvilket har har fået ubalancen mellem udbud og efterspørgsel til at vokse.

”Markedet har været meget stærkt i de tre sidste kvartaler af 2022. Og det marked er fortsat ind i 2023. Jeg oplever heller ikke store ændringer i vores kunders behov,” siger Jacob Meldgaard, topchef i Torm.

Den spektakulære fremgang skal sammenlignes med et tab på 42 mio. dollar i 2021.

For det igangværende år er der intet, der peger på, at markedet vender, vurderer rederiet. Det skyldes bl.a. en lav ordrebog.

”Ordrebogen er fortsat lav, fordi værfter er travlt optaget af at bygge andre skibstyper eksempelvis containerskibe. Indtil videre er der ikke tegn på, at ordrebogen stiger,” siger Jacob Meldgaard.

Konkret venter Torm for 2023 et driftsresultat før af- og nedskrivninger (ebitda) i et spænd mellem 750 mio. dollar og 1,1 mia. dollar.

Sidste år fik Torm et driftsresultat på 743 mio. dollar. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også