ShippingWatch

Sydkoreansk havn forbyder farlige laster efter tankeksplosion

Sydkorea forbyder nu transport og lodsning af farlige laster i en række terminaler i den store havn Ulsan. Det sker efter, at to tankskibe brød i voldsom brand i slutningen af september.

Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix

Den sydkoreanske storhavn Ulsan skrider nu ind mod transport og lodsning af en række farlige laster i flere af havnens terminaler.

Forbuddet kommer i efter, at to tankskibe fra henholdsvis norske Stolt-Nielsen og Odfjell, brød i voldsom brand i havnen i slutningen af september.

En talsperson for havnemyndigheden i Ulsan siger ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, at forbuddet skal være med til at beskytte folk, der bruger Ulsan-broen nær de berørte terminaler (billedet), fra store ulykker i fremtiden.

Skibet Stolt Groenland blev d. 29 september ramt af en eksplosion, der førte til en brand i skibets lastrum. Skibet var sejlet fra Cayman Islandws og var lastet med olie- og kemikalieprodukter.

Branden bredte sig efterfælgende til skibet Bow Dalian, der er ejet af et andet stort norsk tankrederi, Odjell Tankers.

I alt blev 25 personer evakueret fra Stolt Groenland og 21 fra Bow Dalian.

To tankskibe brød i brand i Sydkorea

Stolt-Nielsen kender endnu ikke regningen for eksplosion på skib 

Mere fra ShippingWatch

Her er Martin Fruergaards strategi som ny CEO for Pacific Basin

Martin Fruergaard har fremlagt sine vigtigste strategipunkter i sin første offentlige optræden som ny CEO for Hongkong-baserede Pacific Basin. Rederiet leverer samtidig et usædvanligt stærkt halvårsresultat under en optur for tørlastmarked, som vurderes kun at være startet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs