ShippingWatch

Shell på udkig efter stor tankflåde

Shell er ifølge TradeWinds gået i markedet efter en stor transaktion på produkt- og kemikalietankskibe, der kan løbe op i 30 nybygninger.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Polfoto

Ifølge Tradewinds er Shell på vej med en stor transaktion på flere MR-produkttankskibe og handysize kemikalietankskibe, som kan løbe op i 30 nybygninger til en værdi på over 1,2 mia. dollars. Det fortæller nybygningskilder til mediet.

Under et projekt, der er blevet døbt 'Project Solar', går Shell efter at finde de mange skibe, som formentlig vil blive bestilt af eksisterende ejere og derefter lejet ud til Shell.

Shell har ikke ønsket at kommentere historien over for Tradewinds.

Især det sydkoreanske værft Hyundai Mipo Dockyard bliver udpeget som et godt bud til den kommende ordre, mens også konkurrenter som Daehen Shipbuilding og STX Offshore nævnes, men kan være udfordret af deres finansielle situation.

Da Shell sidst gik i markedet efter 50 MR produkttankskibe i 2012 var det også med et særligt navn, nemlig 'Project Silver', hvor blandt andet sydkoreanske Sinokor Mechant Marine stod bag en række skibe, som efterfølgende blev chartret tilbage til Shell.

Shell løfter sløret for lavsvovlsplan fra 2020 

Meldgaard efter stort underskud: Markedet er allerede vendt 

Hver fjerde MR-produkttanker sejler nu med kemikalielast 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs