ShippingWatch

Aktionærer siger endegyldigt ja til storstilet tankfusion

Aktionærerne i Gener8 har tirsdag sagt ja til at lade sig opkøbe af Euronav. Fusionen mellem de to selskaber skaber verdens største råolierederi.

Paddy Rodgers fortsætter som CEO for Euronav efter rederiets køb af rivalen Gener8. Foto: Richard Drew, AP

Fusionen mellem Euronav og Gener8, som skaber verdens største tankrederi, er nu en realitet.

Handlen blev annonceret sidste år, men er tirsdag gået endeligt igennem, efter at aktionærerne i Gener8 har sagt ja til sammenlægningen.

Efter fusionen vil Euronav have en flåde på 74 råolie-tankskibe, som er fordelt på 43 VLCC'ere, 27 suezmax-skibe, 2 ULCC'ere og 2 LR1-skibe med en samlet kapacitet på 19,4 mio. dwt. Dertil kommmer en 2 FPSO-fartøjer.

Euronav vil fortsat være noteret på børsen i New York.

Euronavs topchef nedtoner betydning af tankfusion

Euronav-fusion kan give besparelser for millioner

Euronav og Gener8 Maritime skaber verdens største tankrederi

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere