ShippingWatch

Kinesisk smog kan skabe opsving for gasrederier

Forureningen i Kina og Indien er nu så slem, at landene vil satse på andre energikilder end kul. Det kan få efterspørgslen på flydende naturgas til at stige markant, vurderer norsk kapitalforvalter.

Foto: /ritzau/AP/Andy Wong

Der lurer et opsving for rederier, som sejler med flydende naturgas (LNG), mener en norsk kapitalforvalter.

Ifølge Dovre Forvaltning, så er der udsigt til et boom i efterspørgslen på gas det kommende år, hvilket blandt andet vil komme de ellers hårdt prøvede gastankrederier til gode.

Kina vil absorbere så meget flydende naturgas, at det ikke bare vil hæve gaspriserne i Asien men også i Europa"

Stig Myrseth, Dovre Kapitalforvaltning
Forklaringen skulle være, at luftforureningen nu har nået et uacceptabelt niveau i de kinesiske storbyer men også i Indien, og derfor har landenes myndigheder sat sig for at bruge renere energikilder for løse problemet. Og det er gode nyheder for LNG-industrien.

"Kina vil absorbere så meget flydende naturgas, at det ikke bare vil hæve gaspriserne i Asien men også i Europa. LNG-laster, som havde været sendt til Europa, bliver i stedet omdirigeret til Kina," skriver investeringsdirektør i Dovre Forvaltning, Stig Myrseth, ifølge E24.

De kinesiske myndigheder er blandt andet i færd med en storstilet omstilling fra kulfyringen til at bruge gas til at opvarme boliger.

Dovre Forvaltning peger desuden på, at vinteren i det nordlige Kina bliver kold, hvilket vil øge efterspørgslen på LNG yderligere. Derfor anbefaler kapitalforvalteren at købe aktier i gasrederier, som ellers har kæmpet med lave rater i længere tid.

Tyskland kan få milliarddyr gasterminal nær Hamborg

Canada sejler første naturgas til Kina i container

Her er olieselskabernes bud på brændstofforbruget efter 2020

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere