ShippingWatch

Kinesisk smog kan skabe opsving for gasrederier

Forureningen i Kina og Indien er nu så slem, at landene vil satse på andre energikilder end kul. Det kan få efterspørgslen på flydende naturgas til at stige markant, vurderer norsk kapitalforvalter.

Der lurer et opsving for rederier, som sejler med flydende naturgas (LNG), mener en norsk kapitalforvalter.

Ifølge Dovre Forvaltning, så er der udsigt til et boom i efterspørgslen på gas det kommende år, hvilket blandt andet vil komme de ellers hårdt prøvede gastankrederier til gode.

Kina vil absorbere så meget flydende naturgas, at det ikke bare vil hæve gaspriserne i Asien men også i Europa"

Stig Myrseth, Dovre Kapitalforvaltning
Forklaringen skulle være, at luftforureningen nu har nået et uacceptabelt niveau i de kinesiske storbyer men også i Indien, og derfor har landenes myndigheder sat sig for at bruge renere energikilder for løse problemet. Og det er gode nyheder for LNG-industrien.

"Kina vil absorbere så meget flydende naturgas, at det ikke bare vil hæve gaspriserne i Asien men også i Europa. LNG-laster, som havde været sendt til Europa, bliver i stedet omdirigeret til Kina," skriver investeringsdirektør i Dovre Forvaltning, Stig Myrseth, ifølge E24.

De kinesiske myndigheder er blandt andet i færd med en storstilet omstilling fra kulfyringen til at bruge gas til at opvarme boliger.

Dovre Forvaltning peger desuden på, at vinteren i det nordlige Kina bliver kold, hvilket vil øge efterspørgslen på LNG yderligere. Derfor anbefaler kapitalforvalteren at købe aktier i gasrederier, som ellers har kæmpet med lave rater i længere tid.

Tyskland kan få milliarddyr gasterminal nær Hamborg

Canada sejler første naturgas til Kina i container

Her er olieselskabernes bud på brændstofforbruget efter 2020

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere