ShippingWatch

Canada sejler første naturgas til Kina i container

Et canadisk pilotprojekt skal teste muligheden for at afskibe LNG i mindre skala med containerskibe, skriver Reuters.

LNG-terminal i Rotterdam

Et containerskib er lige nu på vej fra Canada mod Kina med flydende naturgas ombord.

Godt nok i mindre skala med bare 17 ton LNG, men det er første gang, at energiselskabet FortisBC afskiber gas ombord på en container, skriver Reuters.

Som en del af et pilotprojekt, der skal teste muligheden for at afskibe LNG i mindre skala ombord på containerskibe, har energiselskabet med andre partnere sendt gassen afsted mod Kinas CIMC Enric Holdings.

Fordi gassen bliver transporteret ombord på en container og ikke et tankskib, er der ikke brug for hverken eksport- eller importterminaler. Når containeren når Kina, kan den transporteres til slutdestinationen på lastbil, tog eller skib, sagde Calvin Xu, CEO, for True North Energy, der har stået for afskibningen af gassen fra Vancouver.

"Det skaber en meget mere fleksibel kilde til LNG-udbud til slutbrugerne," sagde han ifølge Reuters.

Dermed kan købere af gassen komme uden om at investere milliarder i infrastrukturen omkring LNG, forklarer Calvin Xu.

FortisBC er ved at udvide sin LNG-fabrik for at øge kapaciteten med 250.000 ton om året. Det meste vil blive brugt indenlands, mens noget kan eksporteres til mindre industrielle brugere i Asien.

Bunker Holding: Der er seks store udfordringer ved svovlkrav i 2020

Analytiker: Klimakrav til shipping vil ramme olieproduktion

MAN Diesel & Turbo vil bruge millioner på LNG

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere