ShippingWatch

Containerrater stiger for første gang siden juli

Spotraten for at fragte en container fra Asien og ud i verden er steget en smule, viser de seneste tal fra det toneangivende SCFI-indeks.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

For første gang siden juli stiger spotraterne på at fragte containere fra Asien og ud i verden.

SCFI-indekset er denne uge steget 1,3 pct. til 724,93 - oven på sidste uges indekspause på grund af den kinesiske Golden Week - og præsterer dermed sin første fremgang siden den sidste uge af juli.

I den mellemliggende periode var indekset faldet med næsten en fjerdedel efter et konstant pres på rateniveauet affødt af en overkapacitet af skibe i containerbranchen i forhold til kundernes fragtbehov.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

I 2017 har SCFI-indekset indtil videre i snit ligget på 846,7, hvilket svarer til 30 pct. over niveauet for hele 2016.

Denne uge er til gengæld kun den anden ud af 39 aflæsninger i år, hvor indekset ligger på et lavere niveau end samme uge af 2016, og branchens iagttagere har på det seneste advaret om et muligt svagt fjerde kvartal for rederierne.

Maersks aktier ligger tungt på trods af gode nyheder

Cosco forventer markant fremgang i indtjeningen

 

Største vækst i seks år i sigte for containertransport

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere