ShippingWatch

Cosco forventer markant fremgang i indtjeningen

Kinesiske Cosco forventer et overskud på 410 mio. dollars i årets første ni måneder i kraft af større containermængder og højere spotrater.

Foto: PR-foto/Hamburg Hafen Marketing Association

Det kinesiske containerrederi Cosco Shipping Holdings forventer et resultat på 410 mio. dollars i årets første tre kvartaler i kraft af større fragtmængder og højere rater.

Samtidig tilskrives synergier i forbindelse med fusionen af Cosco og China Shipping Container Lines samt salg af containerterminalen i Qingdao en del af forklaringen på fremgangen i selskabet, der sidste år tabte 1,4 mia. dollars.

Cosco bliver størst på Stillehavet efter opkøb

Det skriver Journal of Commerce.

Udviklingen i spotraterne for de store containerrederier på især øst-vest-ruterne har været for nedgående de seneste måneder efter et stærkt andet kvartal, og flere analytikere forventer en hård landing i de sidste måneder af året på grund af den massive overkapacitet drevet af nye leveringer af de ultrastore skibe.

Seaintel forudser massiv overkapacitet

Kinas mastodonter skruer op for landets maritime vision

Især én containeralliance er under pres

Saadé: Containersektor i stærkeste position i årevis

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere