ShippingWatch

CMA CGM køber regional spiller

CMA CGM har købt rederiet Sofrana, der sejler i Stillehavet. Opkøbet er det sidste i rækken af flere regionale spillere hos det franske containerrederi.

Franske CMA CGM har gennem datterselskabet ANL købt hovedparten af aktierne i det regionale rederi Sofrana Unilines, som ifølge CMA CGM er en nøglespiller i den regionale handel i Stillehavet. Det skriver rederiet i en meddelelse.

Sofrana opererer selv eller i partnerskab en flåde på ti skibe på otte ruter, der tilsammen servicerer 21 havne i Australien, New Zealand, Papua New Guinea og ø-grupperne i Stillehavet.

"Vores dækning af Stillehavs-øerne vil drage fordel af partnerskabet med Sofrana og give en udvidet dækning af havnene," siger John Lines, direktør for ANL, i en meddelelse.

Opkøbet er det seneste af flere fra CMA CGM. I juni annoncerede franskmændene, at de ville købe Maersk Lines brasilianske rederi Mercosul. Et salg, der skal muliggøre Maersk Lines køb af Hamburg Süd og imødegå konkurrenceproblemer, så det fusionerede selskab ikke får for stor andel af det brasilianske marked.

CMA CGM køber Mercosul af Maersk Line

Sofrana ANL bliver en del af flere regionale rederier, som sejler under CMA CGM, men med egne brands som OPDR og MacAndrews i Europa og CNC i Asien.

Saadé: Containersektor i stærkeste position i årevis

CMA CGM slår alle rivaler på indtjeningen

CMA CGM danner alliance med hollandsk reeferspecialist

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere