ShippingWatch

Spotrater på Asien-Europa er på laveste niveau i et år

Spotpriserne for containerfragt på de vigtige ruter mellem Asien og Nordeuropa sluttede kvartalet af med endnu et fald denne uge, og de er dermed dykket fem uger i træk.

Spotpriserne for containerfragt på de vigtige ruter mellem Asien og Nordeuropa sluttede kvartalet af med endnu et fald denne uge, og de er dermed dykket fem uger i træk.

Niveauet er nu på 714 dollar per tyvefodscontainer (teu), skriver branchemediet Journal of Commerce, hvilket er 3 pct. lavere end sidste uge og 30 pct. under niveauet fra indgangen til tredje kvartal.

Man skal helt tilbage til samme uge af 2016 for at finde lige så lave rater på den vigtige rute, hvor de allerstørste containerskibe sejler. Den gode nyhed for Maersk Line og de andre store rederier er, at raterne derefter vendte snuden opad og i snit har ligget 4 til 12 pct. højere set på de fire efterfølgende kvartaler.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Data kommer fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør sit SCFI-indeks, Shanghai Containerized Freight Index, ugentligt på baggrund af indberetninger fra rederierne.

SCFI beregnes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM, der disse år kæmper med at undgå overkapacitet af skibe og de deraf følgende lave rater og underskud.

Det samlede SCFI-indeks, hvori ruterne mellem Asien og Europa vægter 20 pct., faldt i denne uge med 2,7 pct. til 715,97 og har ikke haft en uge med fremgang siden slutningen af juli.

Spotrater på Asien-Europa falder for fjerde uge i træk

To måneders fald i raterne presser industrien

Saadé: Containersektor i stærkeste position i årevis

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere