ShippingWatch

Containerrater fastholder lavt niveau

Raterne på containerfragt ligger fortsat på et lavt niveau. Spotpriserne mellem Asien og Europa faldt i denne uge med 5,3 pct. til 768 dollars per tyvefodscontainer.

Port of Philadelphia
Foto: Port of Philadelphia

Spotraterne på containerfragt ligger status quo med en minimal stigning i denne uge til indeks 774,6 mod 774,3 i sidste uge. Niveauet er samtidig det laveste siden 24. marts i år.

I den sidste uge af juli tog raterne ellers et pænt hop på 10,5 pct. og landede på det højeste niveau siden februar. Men rederiernes kamp om kundernes containere har eroderet priserne gradvist.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Ser man på spotpriserne for containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa, så faldt de i denne uge med 5,3 pct. til 769 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Det skriver branchemediet Journal of Commerce, der henviser til data fra Shanghai Shipping Exchange.

Containerrater falder til laveste niveau siden marts

Fragtrater falder til det laveste niveau siden april

Fragtrater falder for fjerde uge i træk

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere