ShippingWatch

Fragtrater falder for fjerde uge i træk

I denne uge faldt SCFI-indekset med 4,5 pct. til 821,4 - og dermed er indekset faldet med samlet 11,2 pct. set over fire uger.

Raterne på containerfragt faldt for fjerde uge i træk i denne uge.

Det viser tal for Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

I denne uge faldt SCFI-indekset med 4,5 pct. til 821,4 - og dermed er indekset faldet med samlet 11,2 pct. set over fire uger.

I den sidste uge af juli tog raterne ellers et pænt hop på 10,5 pct. og landede på det højeste niveau siden februar. Men efter de fire ugers fald er rateniveauet nu det laveste siden medio april.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes beregnet på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

I indekset vægter de tunge ruter mellem Asien og Nordeuropa 20 pct. På de ruter er A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, en dominerede spiller.

På denne rute steg raterne 0,5 pct. i denne uge, så prisen for at fragte en tyvefodscontainer fra Shanghai til Rotterdam nu i snit er på 923 dollar, skriver branchemediet Journal of Commerce. I fem af de seneste seks uger har raten her bevæget sig mindre end 3 pct.

/ritzau/FINANS

Maersk risikerer kredithug efter Oil-salg

Her er de nye långivere i shipping

Rater på Asien-Europa i nyt styrtdyk

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere