CMA CGM bekræfter megaordre på ni containerskibe

Det franske containerrederi CMA CGM ser positivt på andet halvår efter et kvartalsregnskab med fremgang på top- og bundlinje. Rederiet bekræfter samtidig megaordre på ni containerskibe.
Foto: PR-foto/CMA CGM
Foto: PR-foto/CMA CGM

Franske CMA CGM bekræfter nu endeligt den ordre på ni store containerskibe, som er blevet bredt omtalt i shippingindustrien igennem de seneste uger. 

Det sker i forbindelse med rederiets regnskab for andet kvartal, hvor der er fremgang på både top- og bundlinje.

De ni containerskibe er på 22.000 teu og forventes at blive leveret i slutningen af 2019. To kinesiske værfter, Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding og Hudong-Zhonghua Shipbuilding, bekræftede for nylig, at de havde modtaget ordren, rapporterede mediet China Daily.

Derfor afgiver CMA CGM kæmpeordre i Kina

For andet kvartal steg nettoindtjeningen til 219 mio. dollars – en markant fremgang i forhold til et underskud på 129 mio. dollars i samme periode sidste år.

Samtidig steg rederiets mængder med 33,3 pct., hvilket skyldes overtagelsen af APL, lanceringen af Ocean Alliance samt "en dynamisk industri."

Det medvirkede til, at omsætningen for gruppen steg med 56,8 pct. til 5,6 mia. dollars.

Nye skibe sikrer konkurrenceevne

CEO Rodolphe Saadé betegner i sin kommentar til regnskabet resultatet for "fremragende," hvor han fremhæver en stigende driftsmargin (ebit).

"Endnu engang overgår CMA CGM industrien og demonstrerer ekspertisen i den operationelle ledelse samt relevansen af strategien. I kvartalet fortsatte vi også med at støtte koncernens vækst med den planlagte erhvervelse af Mercosul, der åbner det brasilianske marked op. Koncernen forbereder også fremtiden med ordren på ni containerskibe på 22.000 teu, som gør det muligt for os at fortsætte vores udvikling og bevare vores konkurrenceevne."

Verdens tredjestørste containerrederi ser samtidig positivt på andet halvår. Udviklingen i fragtraterne tegner godt, såfremt der ikke kommer en markant ændring på brændstofpriser eller i valutakurserne, lyder det.

"CMA CGM forventer at fortsætte med at forbedre driftsresultatet i andet semester sammenlignet med første semester," lyder det.

Driftsresultatet (ebit) lød i andet kvartal på 472 mio. dollars mod et minus på 81 mio. dollars i andet kvartal sidste år.

CMA CGM stormer frem i første kvartal 

 

Avis: MSC klar til at bestille 11 kæmpeskibe

Kinesisk kæmpeordre ryster sydkoreanske værfter 

CMA CGM køber Mercosul af Maersk Line 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også