ShippingWatch

CMA CGM bekræfter megaordre på ni containerskibe

Det franske containerrederi CMA CGM ser positivt på andet halvår efter et kvartalsregnskab med fremgang på top- og bundlinje. Rederiet bekræfter samtidig megaordre på ni containerskibe.

Foto: PR-foto/CMA CGM

Franske CMA CGM bekræfter nu endeligt den ordre på ni store containerskibe, som er blevet bredt omtalt i shippingindustrien igennem de seneste uger.

De ni containerskibe på 22.000 teu gør det muligt for os at fortsætte vores udvikling og bevare vores konkurrenceevne.

CEO Rodolphe Saadé
Det sker i forbindelse med rederiets regnskab for andet kvartal, hvor der er fremgang på både top- og bundlinje.

De ni containerskibe er på 22.000 teu og forventes at blive leveret i slutningen af 2019. To kinesiske værfter, Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding og Hudong-Zhonghua Shipbuilding, bekræftede for nylig, at de havde modtaget ordren, rapporterede mediet China Daily.

Derfor afgiver CMA CGM kæmpeordre i Kina

For andet kvartal steg nettoindtjeningen til 219 mio. dollars – en markant fremgang i forhold til et underskud på 129 mio. dollars i samme periode sidste år.

Samtidig steg rederiets mængder med 33,3 pct., hvilket skyldes overtagelsen af APL, lanceringen af Ocean Alliance samt "en dynamisk industri."

Det medvirkede til, at omsætningen for gruppen steg med 56,8 pct. til 5,6 mia. dollars.

Nye skibe sikrer konkurrenceevne

CEO Rodolphe Saadé betegner i sin kommentar til regnskabet resultatet for "fremragende," hvor han fremhæver en stigende driftsmargin (ebit).

"Endnu engang overgår CMA CGM industrien og demonstrerer ekspertisen i den operationelle ledelse samt relevansen af strategien. I kvartalet fortsatte vi også med at støtte koncernens vækst med den planlagte erhvervelse af Mercosul, der åbner det brasilianske marked op. Koncernen forbereder også fremtiden med ordren på ni containerskibe på 22.000 teu, som gør det muligt for os at fortsætte vores udvikling og bevare vores konkurrenceevne."

Verdens tredjestørste containerrederi ser samtidig positivt på andet halvår. Udviklingen i fragtraterne tegner godt, såfremt der ikke kommer en markant ændring på brændstofpriser eller i valutakurserne, lyder det.

"CMA CGM forventer at fortsætte med at forbedre driftsresultatet i andet semester sammenlignet med første semester," lyder det.

Driftsresultatet (ebit) lød i andet kvartal på 472 mio. dollars mod et minus på 81 mio. dollars i andet kvartal sidste år.

CMA CGM stormer frem i første kvartal

 

Avis: MSC klar til at bestille 11 kæmpeskibe

Kinesisk kæmpeordre ryster sydkoreanske værfter

CMA CGM køber Mercosul af Maersk Line

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere