ShippingWatch

Containerrater falder for femte uge i træk

Raterne på containerfragt ud af Shanghai er faldet over 13 pct. de sidste fem uger, viser tal fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

Port of Philadelphia
Foto: Port of Philadelphia

Raterne på containerfragt er nu faldet fem uger i træk.

Det viser tal for Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

I denne uge faldt SCFI-indekset med 2,4 pct. til 801,95 - og dermed er indekset faldet med samlet 13,3 pct. set over fem uger.

Seaintel: Indtjeningen på Asien-Nordeuropa stiger med milliarder

I den sidste uge af juli tog raterne ellers et pænt hop på 10,5 pct. og landede på det højeste niveau siden februar. Men efter de seneste fem ugers fald er rateniveauet på det laveste siden marts.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes beregnet på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier.

Containerrater falder for tredje uge i træk

Niveauet for containerrater fortsætter sidste uges fald

Seaintel: Særligt to rederier vil jagte markedsandele de kommende år

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere