ShippingWatch

Niveauet for containerrater fortsætter sidste uges fald

Raterne på fragt af containere gik en lille smule tilbage i ugen, viser SCFI-indekset - Shanghai Containerized Freight Index.

Raterne på containerfragt faldt også tilbage i denne uge efter at have taget et lille dyk ugen forinden.

Det viser tal for Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

I sidste uge faldt SCFI-indekset med 3 pct. til 897,28, og i denne uge faldt det 2,1 pct. til 878,27. I den sidste uge af juli tog raterne ellers et pænt hop på 10,5 pct. og landede på det højeste niveau siden februar.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes beregnet på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

I indekset vægter de tunge ruter mellem Asien og Nordeuropa, hvor A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, er en dominerede spiller, med 20 pct.

På denne rute lå raterne stort set uændrede i denne uge, da prisen per tyvefodscontainer (teu) dykkede 4 dollar til 931 dollar, skriver branchemediet Journal of Commerce.

2M's koreanske partner halverer underskud i andet kvartal

Containerrater falder fra højeste niveau siden februar

Seaintel: Særligt to rederier vil jagte markedsandele de kommende år

Forsiden lige nu

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere