ShippingWatch

Japans største rederi vil krydse Stillehavet med autonomt skib

Det japanske containerrederi NYK Line vil foretage en testsejlads med et autonomt skib, som skal sejle fra Japan til Nordamerika. Testen er planlagt til 2019, skriver Bloomberg News.

Foto: PR-foto: G. Assner

Japans største containerrederi, NYK Line, planlægger at teste et oceangående autonomt skib allerede om to år.

Skibet skal sejle over Stillehavet fra Japan til Nordamerika af egen kraft, men vil have besætning om bord, hvis der skulle opstå uventede problemer. Det skriver Bloomberg News.

Det er første gang, at et et stort containerrederi fremlægger planer om at teste autonome skibe, som mange spår en stor fremtid i shipping.

Ifølge Bloomberg går Japans to store andre rederier, MOL og K Line, dog også med lignende planer.

Testen af det autonome skib vil blive gennemført i løbet af 2019, oplyser NYK Line.

En række aktører i shippingbranchen arbejder lige nu på at udvikle skibe, som kan sejle uden besætning. Maersk-gruppens slæbesbådsrederi Svitzer har allerede gennemført testsejladser i København i samarbejde med Rolls-Royce.

Finland åbner testområde for autonome skibe

Svitzer og Rolls-Royce i nyt samarbejde på fjernstyrede skibe

Rolls-Royce: Her kommer de ubemandede skibe i drift

Sådan vil Maersk Line digitalisere flåden

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere