ShippingWatch

Keppel-datter vinder milliardordre på containerskibe

Et amerikansk datterselskab til Singapore-værftskoncernen Keppel Offshore & Marine har vundet en stor ordre på at bygge containerskibe, der skal kunne sejle på LNG.

Formand for bl.a. Keppel Offshore & Marine og Keppel AmFELS, Chow Yew Yuen (th.)

Keppel AmFELS, der er et amerikansk datterselskab af Keppel Offshore & Marine, har fået en ordre på at bygge to containerskibe, der skal kunne sejle på LNG.

Ordren løber i alt op i 400 mio. dollars, og køberen er Honolulu-selskabet Pasha Hawaii.

At selskabet vælger at lægge ordren på et amerikansk værft, skyldes de amerikanske Jones Act-regler, der dikterer, at gods, der bliver sejlet mellem amerikanske havne, skal sejle på skibe bygget i USA. Det skriver selskabet i en meddelelse.

Skibene bliver leveret i 2020 og vil være i stand til at sejle både på LNG og på traditionelt brændstof.

De ni kæmpeskibe med hver en kapacitet på 22.000 teu, som CMA CGM ifølge flere kilder har bestilt, og som China Daily i går kunne bekræfte skal bygges på kinesiske værfter, skal også kunne sejle på LNG.

Det flydende naturgas skønnes at blive en vigtigere og vigtigere brændstofkilde i fremtiden, da LNG er langt mere miljørigtig og blandt andet kan sikre sejlads i overensstemmelse med de globale svovlkrav, der indføres i 2020.

Keppel Offshore & Marine går i minus

Keppel får ordre til 103 mio. dollars

Singapores Keppel-værft har fyret 18.000 på to år

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere