ShippingWatch

Containerrater falder fra højeste niveau siden februar

Spotraterne på fragt ud af Shanghai til 15 destinationer i hele verden er faldet lidt igen efter sidste uges prishop.

Foto: Modelfoto/Colourbox

Efter et pænt løft i raterne på containerfragt i sidste uge, så faldt de lidt tilbage i denne uge.

Det viser tal for Shanghai Containerized Freight Index ( SCFI ).

I sidste uge steg SCFI-indekset med 10,5 pct. til 925,45, hvilket var det højeste niveau siden februar, men i denne uge faldt det 3 pct. til 897,3.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes beregnet på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

I indekset vægter de tunge ruter mellem Asien og Nordeuropa, hvor A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, er en dominerede spiller, med 20 pct.

DSV forbereder sig på højere fragtrater

Seaintel: Indtjeningen på Asien-Nordeuropa stiger med milliarder

Fortsat mildt pres på spotraterne fra Asien til Europa

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere