ShippingWatch

Fortsat mildt pres på spotraterne fra Asien til Europa

Prisen på at fragte en container fra Asien til Europa falder for tredje uge i træk, men hastigheden i faldet er til gengæld blevet lavere. Det viser de seneste tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Foto: /ritzau/Martin Lehmann

Der var igen lidt tilbagegang i prisen på at fragte en container fra Asien til Europa denne uge. Det var tredje uge i træk med prisfald, men hastigheden er på vej ned.

Raterne faldt således i gennemsnit 2,1 pct. til 919 dollar per tyvefodscontainer (teu) i sidste uge efter fald på henholdsvis 3,1 og 4,5 pct. i de foregående to uger. Det viser tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Der var også fald i det overordnede SCFI-indeks, der dækker over priser på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM. I indekset, der faldt 2,8 pct. til 837,42, vægter ruterne mellem Asien og Europa 20 pct.

Trods faldene ligger både Asien-Nordeuropa-raten og SCFI-indekset en anelse højere end det samlede snit i 2017 og godt en tredjedel over gennemsnitsniveauerne fra 2016.

Asien-Europa-rate falder tilbage efter sidste uges spring frem

Rater fra Asien til Europa holder stand

Containerrater på nord-syd ruter banker i vejret

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere