ShippingWatch

Containerrater falder marginalt mellem Asien og Europa

Prisen på at fragte en container fra Asien til Europa faldt en anelse i sidste uge, hvilket fulgte den generelle udvikling på de store handelsruter rundt i verden.

I sidste uge faldt prisen på at fragte en container fra Asien til Europa faldt en anelse, hvilket fulgte den generelle udvikling på de store handelsruter rundt i verden.

Raterne faldt således i gennemsnit 3,1 pct. til 939 dollars i sidste uge.

Det viser tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Det er nogenlunde på niveau med faldet i SCFI-indekset, der dækker over priser på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM. I indekset vægter ruterne mellem Asien og Europa 20 pct.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Indekset faldt ligeledes 3,1 pct. til 861,91 efter et fald i sidste uge på 3,2 pct. Trods faldet er indekset fortsat over gennemsnittet hidtil i 2017, som har lydt på 861,40, samt endnu højere end gennemsnittet i 2016 på 650,10.

Containerredernes opkøbsfest nærmer sig enden

Cosco køber OOCL for 6,3 mia. dollars

Asien-Europa-rate falder tilbage efter sidste uges spring frem

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere