Cosco vil udfordre europæisk dominans på tunge containerruter

Kinesiske Cosco Shipping har bestilt 14 nye containerskibe til 1,8 mia. dollars for at booste sin flåde mellem Asien og Europa, hvor rederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM i dag dominerer.
Foto: PR-foto/Hamburg Hafen Marketing Association
Foto: PR-foto/Hamburg Hafen Marketing Association

Kinesiske Cosco Shipping opgraderer sin i forvejen betydelige containerflåde med bestilling af seks nybygninger i megaklassen og yderligere otte nybygninger. De to kontrakter har en samlet værdi på næsten 1,8 mia. dollars, knap 12 mia. kr.

Det skriver China Daily.

De 14 skibe bliver leveret til Cosco over de næste to år med henblik på større eksponering på de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor europæiske rederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM tilsammen kontrollerer omkring 40 pct. af den globale containerkapacitet.

"Traditionelt har kinesiske rederier primært transporteret containere mellem Asien og Afrika og fra Kina til Sydøstasien. Nu fokuserer vi på de største ruter mellem Asien og Europa, Asien samt Nord- og Sydamerika," siger Wan Min, generel manager i China Cosco Shipping, til China Daily.

Containerruterne på Asien-Europa har i årevis lidt under massiv overkapacitet og en ekstrem ringe rateudvikling for rederierne, der har forstærket udviklingen med de mange nye megaskibe.

I det lys er Coscos flådeudvidelse dårligt nyt for industrien, hvor kapløbet om større og større skibe yderligere udsætter udsigterne for en bedring af markedsvilkårerne, der også bekræftes af kinesiske shippinganalytikere i China Daily.

Ifølge blandt andet Wall Street Journal er Cosco-gruppen i fremskredne forhandlinger med det familiekontrollerede OOCL i Hongkong om en overtagelse for mindst fire mia. dollars. Begge parter har dog afvist spekulationerne om en fusion, der imidlertid ikke er aftaget.

Ny stor containerfusion i Asien kan være tæt på

Seaintel: Datafejl ændrer radikalt billedet af containervæksten

USA vil granske rederiers ret til kartelaftaler 

Cosco Shipping sætter 3 mia dollars af til havneinvesteringer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også