ShippingWatch

Containerraterne når ni uger med fald i træk

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) faldt endnu en gang denne uge.

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, faldt endnu en gang denne uge.

Det er niende uge i træk, indekset viser faldende priser på fragtmarkedet, viser data fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør indekset.

Dykket er denne uge på 1,9 pct. til 747,03. Samlet er indekset dermed faldet knap 25 pct. siden sidste top i uge 2. Før det var der dog en fremgang på 27 pct. over syv uger.

Sammenligner man med samme tidspunkt i 2016, er der dog tale om næsten en fordobling af det samlede rateniveau.

I indekset vægter de tunge ruter mellem Asien og Nordeuropa, hvor A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, er en dominerede spiller med 20 pct.

Alphaliner: Høj aktivitet for mellemstore containerskibe

Unifeeder blev ramt af tyske bankers dominans

Søren Skou ansætter ny stab til CEO-kontor

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere