ShippingWatch

Medie: Korea Line-ejer trækker bud på Hanjins terminaler

SM Group, som ejer Korea Line, dropper sit bud på Hanjins andel af terminalselskab Total Terminals International. Istedet ligner Hyundai Merchant Marine og MSC nu de oplagte købere af selskabet, som dækker over terminalen i Long Beach i USA.

Foto: Reed Saxon/AP/POLFOTO

SM Group, som står bag rederiet Korea Line, har ifølge koreanske medier trukket sig fra kampen om at overtage Hanjin Shippings terminal i Long Beach, Californien.

Det koreanske konglomerat havde ellers førsteret til at byde på Hanjins ejerandel på 54 pct. af selskabet Total Terminals International, som også dækker over et andel i havnen i Seattle.

Det har samtidig tidligere været fremme, at SM Group, som overtog Hanjins netværk fra Asien til USA, forsøgte at overtale Hyundai Merchant Marine til at gå med i et fællesbud.

Men det altså ikke lykkedes at skaffe penge nok, skriver Yonhap News. I stedet er Hyundai Merchant Marine (HMM) gået sammen med MSC og at lægge et bud på terminalselskabet. Det oplyste HMM i sidste uge.

Ejerandelen har været til salg siden november, hvor det blev besluttet at sælge ud af det kollapsede containerrederi Hanjin Shippings aktiver.

Indtil videre har SM Group sat sig på de eftertragtede ruter mellem Asien og USA, som fremover vil blive drevet af Korea Line.

Koreanere vil have Hyundai med i amerikansk havn

Korea Line køber Hanjin-aktiver for 220 mio kroner

Vinderbuddet på Hanjin kom fra et comeback-rederi

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere