ShippingWatch

Maersk Line bliver undersøgt i ny kartelsag

Maersk Line og fem andre containerrederier, herunder MSC og CMA CGM, bliver undersøgt for at have koordineret priserne på fragt fra Asien til Sydfrika, skriver Reuters. Maersk Group bekræfter over for ShippingWatch, at en inspektion er i gang.

Foto: Maersk Line

Seks af verdens største containerrederier er blevet ransaget af de sydafrikanske myndigheder, som mistænker selskaber for karteldannelse.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at lokale datterselskaber til Maersk Line, MSC, CMA CGM, Hamburg Süd, Pacific International Line og Maersk-selskabet Safmarine alle blev ransaget onsdag.

Ifølge nyhedsbureauet er rederierne mistænkt for at have koordineret priserne på fragten mellem Asien og Sydafrika.

Et kartel vil have den effekt, at det afsporer den økonomiske vækst i region betydeligt"

Konkurrencekommissær Tembinkosi Bonakele
Derfor har de sydafrikanske konkurrencemyndigheder nu indledt en officiel undersøgelse.

"Enhver karteldannelse blandt linjerederierne i den her region fører til forhøjede priser på fragt," siger konkurrencekommissær Tembinkosi Bonakele ifølge Reuters.

"Et kartel vil have den effekt, at det afsporer den økonomiske vækst i region betydeligt," tilføjer han.

Det er ikke første gang, at flere af de globale containerrederier bliver beskyldt for karteldannelse. Tidligere i år indgik 14 af verdens største rederier et forlig med EU-Kommissionen i en sag om koordinering af priserne på fragt.

Maersk Line bekræfter undersøgelse

Maersk-gruppen bekræfter i en udtalelse sendt til ShippingWatch på email, at undersøgelsen af de kontorer er i gang.

"Vi kan bekræfte, at den sydafrikanske konkurrencekommission SACC foretager en uannonceret inspektion af vores Maersk Line og Safmarine-kontorer i Sydafrika. Formålet med inspektionen er at sikre, om der er tegn på overtrædelser af den sydafrikanske konkurrencelov (South African Competition Act, 89 af 1998) i relation til påståede prisfastsættelse. Vi samarbejder fuldt med SACC," skriver Maersk Group og fortsætter:

"Det faktum, at SACC udfører sådanne inspektioner betyder ikke, at selskabet har deltaget i anti-konkurrenceagtig opførsel, ligesom det heller ikke foregriber udfaldet af selve undersøgelsen. Uannoncerede undersøgelser er et indledende skridt i SACC’s undersøgelser af overtrædelser af konkurrenceregler. Da undersøgelsen pågår, kan vi ikke offentliggøre flere detaljer på nuværende tidspunkt."

Også Maersk Lines alliancepartner i 2M, MSC, bekræfter, at der er blevet søsat en efterforskning.

"MSC er bevidst om, at der blev foretaget ransagninger af kontorer fra en række containerrederier denne morgen (onsdag, red.) Vi kan bekræfte, at et sydafrikansk MSC-kontor er blandt de ransagede kontorer. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke komme med yderligere detaljer, men vi hjælper de relevante myndigheder med deres efterforskninger," oplyser MSC til ShippingWatch.

EU og Maersk Line indgår forlig i kartelsag

EU havde en tung sag at løfte mod containerrederne

Containerredere tæt på forlig i EUs kartel-granskning 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs