ShippingWatch

Nigerias hær har befriet kapret Maersk Line skib

Et containerskib i Maersk Lines datterselskab Safmarine blev kapret af pirater fredag morgen, men er nu befriet efter en indsats af den nigerianske hær. Vestafrika er blevet det nye mål for pirateri.

Foto: Safmarine

Et af Maersk Lines mindre containerskibe, Safmarine Kuramo, blev kapret fredag af pirater ud for den nigerianske kyst på vej fra Pointe Noire i Congo til Port Onne i Nigeria.

Efter kapringen af skibet med 25 udenlandske besætningsmedlemmer om bord, blev den nigerianske hær aktiveret og indsat mod skibet, som nu er befriet fra piraterne, der alle er forsvundet. Der foreligger dog stadig meget få oplysninger om hændelsesforløbet, og hvorvidt det var hærens indsats, der endte kapringen efter en forhandling, eller om kaprene ganske enkelt rømmede skibet efter at have taget værdigenstande med sig, som nogle medier skriver.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs