ShippingWatch

Kinesisk kæmpefusion er driftsklar om få uger

Allerede 18. februar er sammenlægningen af bl.a. container- og tørlastaktiviteterne i de to kinesiske shippinggrupper Cosco Group og China Shipping Group operationsklar.

Foto: PR-foto

Fusionen af Kinas to statsejede shippingkonglomerater, Cosco Group og China Shipping Group, vil allerede og i hvert fald formelt være operationsklar fra den 18. februar, efter at aktionærerne har godkendt restruktureringsplaner for de børsnoterede enheder i grupperne, China Cosco Holdings, Cosco Pacific og China Shipping Container Lines.

Sammenlægningen er de to tidligere kinesiske rivaler er den største af sin art i nyere tid i den globale shippingindustri, der ud over containeraktiviteterne også omfatter tørlast, havne og terminaler.

De kinesiske myndigheder godkendte formelt fusionen i december, der vurderes at skabe verdens største rederigruppe, som kan åbne for en yderligere restrukturering af den statejede maritime industri i Kina, skriver bl.a. Wall Street Journal.

Cosco varsler stort underskud for 2015

Kinesiske Cosco dykker stort i tredje kvartal

Nye tørlastkæmper kan skubbe Capesize ud af nøglerute

 

 

Forsiden lige nu

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere