ShippingWatch

Nordea: Pres på Maersk Line kan ændre forventningerne

Presset på containerforretningen får Nordea Markets til at sænke forventningerne til overskuddet for den vigtige containerforretning Maersk Line forud for regnskab 6. november.

Nordea ser øget risiko for, at Maersk må ændre på helårsforventningerne i regnskabet for 3. kvartal, der offentliggøres den 6. november.

"Maersk Line kæmper i øjeblikket med et yderst svagt containermarked med lav volumen og pres på fragtraterne, som gør det svært for rederierne at gennemføre rateforhøjelser selv i den nuværende højsæson. Det øger risikoen for, at A.P. Møller-Mærsk ændrer på helårsforventningerne i regnskabet for 3. kvartal, skriver Nordea i en kommentar mandag.

Presset på containerforretningen får Nordea Markets til at sænke forventningerne til overskuddet for den vigtige containerforretning Maersk Line forud for regnskabet. Nu ventes et overskud, som er lavere, end Maersk Line selv forventer i år, og der ses større sandsynlighed for, at rederiet ændrer på ordlyden for overskuddet i containerforretningen i år fra ”over” til ”omkring” USD 2,2 mia. i forbindelse med regnskabet for 3. kvartal:

"Er det tilfældet, ventes det at fastholde presset på aktien. Nordea Markets sænker kursmålet til DKK 13.000 fra DKK 14.500, men anbefalingen Køb fastholdes, da prissætningen er attraktiv. For at vi bliver mere lune på aktien, skal vi se en bedring i fragtraterne," skriver Nordea.

Analyse: Koreanske redere fanget i containerfælden

 

 

Yildirim sælger CMA CGM-aktier og geninvesterer

Alphaliner: Hapag-Lloyds børsnotering stærkt udfordret

 

 

 

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere