ShippingWatch

Nordea: Pres på Maersk Line kan ændre forventningerne

Presset på containerforretningen får Nordea Markets til at sænke forventningerne til overskuddet for den vigtige containerforretning Maersk Line forud for regnskab 6. november.

Nordea ser øget risiko for, at Maersk må ændre på helårsforventningerne i regnskabet for 3. kvartal, der offentliggøres den 6. november.

"Maersk Line kæmper i øjeblikket med et yderst svagt containermarked med lav volumen og pres på fragtraterne, som gør det svært for rederierne at gennemføre rateforhøjelser selv i den nuværende højsæson. Det øger risikoen for, at A.P. Møller-Mærsk ændrer på helårsforventningerne i regnskabet for 3. kvartal, skriver Nordea i en kommentar mandag.

Presset på containerforretningen får Nordea Markets til at sænke forventningerne til overskuddet for den vigtige containerforretning Maersk Line forud for regnskabet. Nu ventes et overskud, som er lavere, end Maersk Line selv forventer i år, og der ses større sandsynlighed for, at rederiet ændrer på ordlyden for overskuddet i containerforretningen i år fra ”over” til ”omkring” USD 2,2 mia. i forbindelse med regnskabet for 3. kvartal:

"Er det tilfældet, ventes det at fastholde presset på aktien. Nordea Markets sænker kursmålet til DKK 13.000 fra DKK 14.500, men anbefalingen Køb fastholdes, da prissætningen er attraktiv. For at vi bliver mere lune på aktien, skal vi se en bedring i fragtraterne," skriver Nordea.

Analyse: Koreanske redere fanget i containerfælden

 

 

Yildirim sælger CMA CGM-aktier og geninvesterer

Alphaliner: Hapag-Lloyds børsnotering stærkt udfordret

 

 

 

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere